pexels marta wave 6454200 1

קור רוח

לפי פסיכולוג הספורט ד"ר ג'ואל פיש, קיימות 5 תכונות קריטיות להצלחת הספורטאי (חמשת השיאים). לא עם כולן הסכמתי, אך על קור רוח אי אפשר לוותר.

דמיינו לעצמכם את המצב הבא:
משחק ליגה קריטי על המיקום של קבוצתך בליגה. הפסד יגרור ירידה מתחת לקו האדום. דקה 89. שריקת פנדל נשרקת לטובת הקבוצה שלך. עכשיו צריך לבעוט. למאמן ברור מי הבועט. השחקן עם הבעיטה הטובה ביותר ובעל היכולת לעמוד במצב הלחץ. אם הכדור בפנים הקבוצה מנצחת, ואם לא, המשחק נגמר בשוויון הרסני!

קור רוח. זה מה שכולם מצפים ממך. אתה אמור לעמוד בלחץ, להסתכל לבעיה "בלבן של העיניים", ללא מצמוץ. האמנם?

בכל מצב של בעיטת פנדל נדרשת רמת ריכוז גבוהה ובטחון אישי ביכולת הביצוע. כל בעיטת פנדל היא מרכזית וחשובה, אך יש כאלו שהן יותר קריטיות. במצב של הובלה על הקבוצה היריבה 3-0, בעיטת הפנדל איננה כל כך קריטית ולכן הלחץ פחות גבוה וגם שחקן המושפע מלחצים יוכל לתפקד כראוי.
הדבר נכון לחבטת ההגשה בטניס ברגע קריטי, לזריקה לסל בשניות האחרונות, ליכולת להשתתף בתחרות חשובה בענפי הספורט השונים. מצבים קריטיים דורשים קור רוח.

קור רוח – זו היכולת לשמור על איפוק, שלווה ורוגע. אדם בעל קור רוח נתפס כבעל גישה נוחה ועניינית לדברים.
בביצועים בעולם הספורט, קור רוח נחשבת לתכונה חשובה מאד, בעיקר במצבים קשים בהם יש מתח ולחץ סביב הביצוע. לא פעם בעבודתי הרבה על האלמנטים הפסיכולוגים של ספורטאים מצאתי עצמי מחפשת את התכונה הזו בהם. אפשר לזהות אותה בתגובותיהם של הספורטאים למצבים לא נעימים ובמוטיבציה שיש להם לקחת אחריות ברגעים אילו. קור הרוח מאפשר למאגרי האנרגיה הרגשיים להישאר מחוברים לביצוע עצמו ולא להיות מוסטים כלפי מקורות הלחץ. כשאדם טרוד או מחשבתו מוסטת, כמות המשאבים הנשארים לו לביצוע הספורטיבי יורדים ואז יכולתו הביצועית נפגעת.

במצבי קיצון עולה הדרישה להתעלם מכמות המידע הסביבתי העצומה הסובבת אותנו כאשר עלינו להיות מסוגלים להתעלם מהגורמים המעוררים לחץ.

מה קורה לכם כשאתם על הקצה? כיצד אתם פועלים? האם אתם בעלי קור רוח או לא?

אהבתם? שתפו את הפוסט:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

פוסטים נוספים

pexels vlada karpovich 4050296

מה הקשר בין אינטרנט לספורט

היום ילדים נולדים לתוך מכשירים חכמים שנושאים בתוכם מקורות מידע אין סופיים, הם יודעים להשתמש בהם ולשלוף אותם מהר מאיתנו ועדיין הם לא מספיקים להם בכדי להצליח בחיים.
הם חייבים ללמוד את הדרך

קרא עוד »
pexels cottonbro 3951375 1

ההומור שבספורט

ד"ר גיל גולדצויג, איריס הרץ ומיכל יערון מסבירים כיצד ניתן להשתמש בהומור להפגת מתחים וחרדות במהלך אימון או תחרות

קרא עוד »