מהי אנורקסיה?
הגיע אלי ספורטאית משגעת. צעירה בגילה. רצינית, שאפתנית אך יחד עם זאת מאוד מתוסכלת. יש לה מערכת יחסים לא פשוטה עם המאמנת. כשלעצמה היא ילדה דעתנית הנדרשת לצייתנות רבה. לא פשוט לה.
ניסינו לעבוד על מערכת היחסים עם המאמנת תוך כדי שמירה על עולמה הפנימי והאישי. איך לכבד את המאמנת ולקבל את דרישותיה מחד, ולשמור על שלמות פנימית מאידך.
לאחר מספר מפגשים בעוד אנו מגששות את דרכינו המשותפת, רמזו לי בנות בקבוצתה כי הנערה לא אוכלת מספיק וכי היא טוענת שאיננה רעבה. בברור קצר שערכתי התחילה לנקר בליבי החרדה והחשש כי הנערה מפתחת הפרעת אכילה. לאחר מספר ימים ובהתבוננות מקרוב עליה נדלקה לי נורה אדומה.
"ענייני אוכל" אינם עיסוק לפסיכולוג ספורט אלא לפסיכולוג מומחה בתחום של הפרעות אכילה ולכן לא התמהמהתי. מיד התקשרתי להורי הנערה, שתפתי אותם בחששותיי והעברתי אותה לטיפול אצל אשת מקצוע מומחית. חשדתי שהנערה מפתחת אנורקסיה.
ומהי אנורקסיה?
אנורקסיה הינה הפרעת אכילה קשה, אופיינית לחברה המערבית המודרנית ותרבות השפע.
אופיינית למתבגרות צעירות בתקופה בה הגוף עובר שינויים משמעותיים ואתו נפגע הדימוי הפיזי, אך מופיעה גם אצל נשים הריוניות שסבלו בעבר מהפרעת אכילה כלשהיא.
אנורקסיה עלולה להתחיל בדיאטה פשוטה ורצון אובייקטיבי לרזות ולהידרדר להפרעה קשה וארוכה. פעמים רבות התחלת ״הדיאטה״ מגיעה מדחף חברתי, משפחתי, הישגי והעיסוק בתזונה הופך אובססיבי – צמצום התפריט היומי למינימום קלוריות, בחירת מזונות נטולי שומן, חיתוך של פירות לחלקים קטנים ו״הקצבה״ של מספר חלקים מסוים בכל ארוחה, רישום ותיעוד של ״יומן אכילה״ ועד צומות ארוכים והרעבה.
ככל שהמחלה מתפתחת ומשתלטת על החולה הירידה במשקל קיצונית ועדיין תימשך.
במישור הרגשי החולים מתאפיינים בנטייה להתנהגות אובססיבית ופרפקציוניזם בתחומי חיים רבים: למידה בבית ספר, עיסוק מוגזם בספורט וכדומה.
כמו-כן, קיימת חרדה עצומה מאוכל ומהאפשרות של עלייה במשקל גם כאשר הם יודעים שהם נמצאים בסכנת חיים ממשית.
בנוסף, פעמים רבות ניכרים סממני דיכאון, הצטמצמות חברתית, סגירות וחוסר מוטיבציה לשינוי.
אנורקסיה היא מחלה הדורשת התערבות מקצועית חיצונית הכוללת: טיפול פסיכולוגי, פסיכיאטרי, תזונתי ואף טיפול משפחתי.
אז אם אתם פוגשים בארוע המעורר את חשדכם, אל תתעכבו. העבירו את המידע לאיש מקצוע ושלחו את המשפחה ליעוץ מתאים!
אהבתם? שתפו את הפוסט:
פוסטים נוספים
היום ילדים נולדים לתוך מכשירים חכמים שנושאים בתוכם מקורות מידע אין סופיים, הם יודעים להשתמש בהם ולשלוף אותם מהר מאיתנו ועדיין הם לא מספיקים להם בכדי להצליח בחיים.
הם חייבים ללמוד את הדרך
ד"ר גיל גולדצויג, איריס הרץ ומיכל יערון מסבירים כיצד ניתן להשתמש בהומור להפגת מתחים וחרדות במהלך אימון או תחרות