חשיבות הכרת תודה
"תודה, זה מאד נעים לי". "תודה על המתנה היא שמחה אותי" "אני מאד שמח ומעריך את מה שעשית עבורי, זה לא מובן מאילו".
כמה פעמים ביום מצאתם עצמכם מודים לאנשים סביבכם, וכמה מתלוננים? כמה פעמים התלהבתם מדברים כמעט ברורים מאיליהם ונהניתם ואף דאגתם לשתף את האחרים בכך?
הידעתם כי מעבר לעובדה שהכרת תודה גורמת לתחושה נעימה לאדם המקבל אותה ומביא לסביבה נעימה יותר, וכמובן מייצרת תחושה נעימה למברך, מסתבר שיש לכך גם השפעות פיזיולוגיות חיוביות.
בכל פעם שאנו מוקירים תודה קיימת השפעה מידית על גופנו ועל פעילות הלב שלנו. שימו לב בכל פעם שאתם מוקירים תודה כיצד גופכם נרגע מעט, קצב הלב נהייה סדיר יותר ובכלל התחושה הכללית נהיית טובה יותר. אמירת התודה משפיעה על תופעות פיזיולוגיות בגופינו שאנו כלל לא מודעים להן.
ברגע שאנו מוקירים תודה אנו מעבירים מסר למערכת העצבית הפרה- סימפתטית שלנו, זו האחראית על הרגיעה והחזרת הגוף לשגרה, זו האחראית על חידוש התאים בגוף, להיכנס לפעולה, ולהביא את הגוף למצב טוב ורגוע יותר.
מחשבות חיוביות כנות כגון הכרת תודה מעודדות את מערכת העצבים להיכנס לפעולה בעוד שמחשבות שליליות גורמות לפעולה הפוכה כלומר לדיכוי פעילות המערכת.
ניסויים שביצעה חברת HeartMath מראים בבירור כיצד קיים קשר ישיר בין תחושות תסכול לבין שינויים שליליים בקצב הלב (גרף אדום) בעוד שתחושות של הכרת תודה יוצרים קצב לב אחיד ומוסדר (גרף כחול), כפי שניתן לראות בתמונה הבאה:
בעבודה עם ביופידבק אנו משתמשים רבות בהכרת תודה ככלי לרגיעה והפיכת קצב הלב לאחיד ומוסדר יותר המאפשר קבלת החלטות טובה יותר והתמודדות מיטבית עם מצבי לחץ ואירועים בלתי צפויים.
כפסיכולוגים לספורטאים, אנחנו ממליצים לשלב הכרת תודה באורח חיינו, לא רק לספורטאים, גם למאמנים, מנהלים, בעלי קבוצות… זה נכון ומשפיע באופן חיובי רב על סביבת האימונים והעבודה שלנו. זה מסייע לנו בתחושת הרוגע ומסב נחת גם לצד השני שמרגיש מחויב יותר לתהליך שעובר אתנו. בפרט בימים מתוחים ומורכבים אלו, זה לא עולה לנו כסף ובהחלט שווה זהב.
אז, תודה רבה שקראת את המאמר ובהצלחה
אהבתם? שתפו את הפוסט:
פוסטים נוספים
היום ילדים נולדים לתוך מכשירים חכמים שנושאים בתוכם מקורות מידע אין סופיים, הם יודעים להשתמש בהם ולשלוף אותם מהר מאיתנו ועדיין הם לא מספיקים להם בכדי להצליח בחיים.
הם חייבים ללמוד את הדרך
ד"ר גיל גולדצויג, איריס הרץ ומיכל יערון מסבירים כיצד ניתן להשתמש בהומור להפגת מתחים וחרדות במהלך אימון או תחרות