אין קיצורי דרך, רק עבודה קשה!
נו! תהפוך אותו כבר!! נו! למה אתה לא נכנס?! נו!! זה הקרב שלך! אתה יותר טוב ממנו!! צעקה אמא של שי במהלך תחרות ג'ודו ופגעה לי קלות בעור התוף…
הוא לא באמת שומע אותך, את יודעת… אמרתי ובליבי כיוונתי לומר שהוא לא צריך לשמוע אותה כרגע.
לא משנה, הגיע הזמן שמשהו ינער אותו, רטנה אימו. הייתי צריכה לגרור אותו לפה בכוח. היא סיכמה בפנים זעופות.
בכוח שאלתי. למה?
את רואה למה. הוא לא מוכן. לא מתאמן מספיק על האחיזה. אמרתי לו, תעשה איפון 1,000 פעם כדי שהפעם האחת החשובה והקובעת תלך בקלות. אבל הוא עצלן… יש לו כשרון, נולד להורים ג'ודאים, ינק ג'ודו, יש לו את כל התמיכה מהבית, אבל הוא… לא אוהב לעבוד קשה.
אמרה מאוכזבת מהיחס שלו לספורט.
אני יודעת שאת מסכימה איתי. הוסיפה. הייתי בהרצאה שלך, בעצמך אמרת שמי שעובד קשה, יצליח. ואני אומרת לו את זה, כל הזמן. אבל זה לא מזיז אותו…
ובגלל תוצאות כאלה בתחרות צריכה ממש לגרור אותו בכוח לתחרות הבאה. נמאס.
תביני, הוא אוהב את הספורט, אוהב להתחרות אוהב את הריגוש שמגיע ביום התחרות. אבל עדיין, הוא לא מצליח מספיק בגלל שהוא לא באמת מתאמן קשה ולכן מתוסכל ונמנע מתחרויות בהמשך.
חייכתי, הורים טובים יש לשי, רוצים לתת לו הכל, ומתקשים לראות שיש דברים שרק הוא יכול לתת לעצמו. זה היופי שבספורט. אבא ואמא לא יכולים לעשות קיצורי דרך לילדיהם, ובכלל, אף אחד לא יכול, לאורך זמן.
יש כאן הזדמנות לנער ללמוד שיעור חשוב בחיים. עבודה קשה, עבודה קשה, עבודה קשה, עבודה קשה.
ועליכם ההורים לשקף לו את זה. לא לכעוס, לא להאשים ולא להתייאש. תראו לו את הקשר הישיר בין כמות ההשקעה המועטה שלו, לבין התוצאות הלא טובות שמשיג בתחרויות. בדיוק כמו בלימודים אגב, למעט עשירית מהאוכלוסיה, מי שלא מתכונן לבחינה, לא מצליח לתת את כל כולו.
תפקידכם הורים ומאמנים יקרים, לעזור לו להבין שרק הוא יוכל לעזור לעצמו.
ולא, אל תקחו את הכאב אליכם. תשאירו אותו לו. רק ככה ילמד. זה השיעור שלו ואתם יכולים להיות ליד ולעזור, לכוון, לדבר אבל למזלו ולצערכם אתם לא יכולים לעשות יותר.
כן, גם אני אמא לספורטאים ומבינה את רמת התסכול בחוסר היכולת לעזור להם. שמעו, אף אחד לא אמר שלהיות הורה לספורטאי זו עבודה קלה.
אהבתם? שתפו את הפוסט:
פוסטים נוספים
היום ילדים נולדים לתוך מכשירים חכמים שנושאים בתוכם מקורות מידע אין סופיים, הם יודעים להשתמש בהם ולשלוף אותם מהר מאיתנו ועדיין הם לא מספיקים להם בכדי להצליח בחיים.
הם חייבים ללמוד את הדרך
ד"ר גיל גולדצויג, איריס הרץ ומיכל יערון מסבירים כיצד ניתן להשתמש בהומור להפגת מתחים וחרדות במהלך אימון או תחרות