למה אני רץ?
זה כבר הרגל, אתה קם כמעט כל בוקר לפני 6 ויוצא לרוץ.
בקיץ עוד סביר אבל בחורף? סיוט. שבתות אתה חומק החוצה כשהבית עוד ישן. ומצליח לצאת לריצה ארוכה. האשה לא מתה על זה, על אף שאתה מפצה בטיול עם הילדים בהמשך היום. חצי ממנו אתה מפהק ומקלל כי רק בא לך לחזור למיטה.
ולמרות שזה עולה כסף, מעייף, מזיעים ולוקח הרבה זמן, אתה לא מוותר. תמיד מוכן לצאת לרוץ.
למה?
חוקרים אספו את הסיבות שאנשים דיווחו כסיבות שבגללן הם רצים. חלקן ישמעו סבירות, חלקן ברורות ומובנות וחלקן תמוהות. לכל אחת מהן המוטיבציה שלה, ומה שלך?
1. מחויב לרוץ – זהו אצן המוצא את עצמו עושה דברים ממחויבות. כי הוא הכריז באיזה אירוע שהוא מתכוון לרוץ, והתחייב להישגים עד סוף שנה. ככה הוא, עושה דברים ממחויבות לעשותם. זה כבר הפך להיות כמו עבודה. עושים ולא בהכרח שואלים שאלות.
2. חברותי – הרבה מחקרים הראו כי אנשים רואים בעיסוק בספורט וריצה בינהם כאקט חברתי. כבר בגיל ההתבגרות מתגבר הצורך שלנו להיות שייכים. כמו דברי הגשש, "הלכתי לא אחרי אבא ולא אחרי אמא אלא אחרי החברה". הצורך בשייכות הוא צורך מהותי ויש הרואים בריצה כמקום להרגיש שייכים. שייכים למשפחת הרצים.
3. משפר – המשפר לא רץ כי הוא נהנה מהריצה עצמה אלא מהתוצאות של הריצה, הוא רואה בה אמצעי לשיפור אורח חייו. ותמיד רץ לשפר את השגיו הקודמים.
4. מונחה מטרות – זהו האדם המשימתי. לכל דבר יש מטרה. מציב מטרות ועושה הכל להשיגן. במוחו עובר "מה הריצה תיתן לי, אילו מטרות אני אגשים…"
5. הפחתת משקל – פשוטו כמשמעו, הוא רץ במטרה להוריד את המשקל, ולהצר היקפים.
6. מרוויח – מתמקד ברווחים שיש לו מהריצה. אם זה שעה של חשיבה בשקט, אם זה כדי לשפר את המראה, ואולי כי ככה אף אחד לא יכול להפריע לו. הוא משיג מזה דבר מה.
7. תחרותי – תכונה מולדת המקבלת השראה בריצה. מתחרה מול השעון, מול עצמו ומול אחרים. אוהב את האתגר ותמיד רוצה להיות הטוב ביותר. מתרגש מהתחרות ואוהב את זה.
8. אצן טהור – אחד שנולד עם האהבה לריצה, למה? ככה! פשוט אוהב לרוץ. יש מי שאוהב כדורגל, מי שאוהב כדורסל, יש המכורים לשחייה ויש את אלה שפשוט אוהבים לרוץ.
ואתם מה?
אין נכון ולא נכון ואין טוב או לא טוב. כנראה שהעיקר זה לרוץ.
אהבתם? שתפו את הפוסט:
פוסטים נוספים
היום ילדים נולדים לתוך מכשירים חכמים שנושאים בתוכם מקורות מידע אין סופיים, הם יודעים להשתמש בהם ולשלוף אותם מהר מאיתנו ועדיין הם לא מספיקים להם בכדי להצליח בחיים.
הם חייבים ללמוד את הדרך
ד"ר גיל גולדצויג, איריס הרץ ומיכל יערון מסבירים כיצד ניתן להשתמש בהומור להפגת מתחים וחרדות במהלך אימון או תחרות