pexels ekaterina bolovtsova 6077181 1

בעיות שיפוטיות

כפסיכולוגית ספורט, אני מרבה להגיע למגרש כדי לצפות בספורטאים מחוץ לספת הפסיכולוג ובתוך השדה שלהם. השבוע צפיתי בשחקנית כדורסל מליגת העל, שטענה שישנם הרבה גורמים המסיתים את דעתה.

הגעתי למשחק, וראיתי איך כבר ברבע הראשון, נזרקו קריאות לעבר השופט ששואלות למה הוא לא שורק צעדים, ואיך מקודם הוא כן שרק לצעדים. ראיתי שחקנית שנותנת את כל כולה במאבק תחת הסל ומקבלת שריקה על 3 שניות, וכשהכדור מגיע לצד השני, באותו מקרה, השופט "שוכח" לשרוק.

במקרים מסוימים, הייתה אחידות דעים בין הקבוצה שלה, לקבוצה המתחרה, שהשופט היה אמור לשרוק לעבירה. מה שהגדיל אצלה את תחושת האי וודאות לגבי שיפוטו. והוציא אותה לגמרי מהריכוז, כי לא שיחקה יותר משחק מצוין, אלא התעסקה במה תהיה השריקה הבאה.

בעיניה, השופט לא מצליח להיות אחיד ולראות את אותה העבירה בשני הצדדים. והשחקנית שמתמלאת בחוסר וודאות לגבי יכולת השיפוט שלו מאבדת את הריכוז במשחק.

לא אחת, יצא לי לפגוש שחקן שטוען שהשופט לא אוהב אותו, או מתעלם מעבירות ששחקנים אחרים עושים עליו. אני גם שומעת את חוסר הוודאות בקולו של השחקן מפני קבלת ההחלטות של השופט.

שתי נקודות להבהרה.

1. כששופט שורק באופן שאינו אחיד, כך שפעם שורק על צעדים ופעם לא, פעם שורק לפנדל ועל אותו מהלך כעבור זמן מה, לא שורק לפנדל הוא מעורר בשחקנים אי נוחות. הם אינם יודעים מתי תהיה השריקה הבאה של השופט, כך נוצר מצב שבו השופט שורק על עבירה כשהשחקנים נאבקים על עמדה תחת הסל, ורגע אח"כ, אינו שורק על אותה התנהגות (מעייני השחקנים) של הקבוצה היריבה. כתוצאה מכך השחקים מאבדים את הביטחון שלהם בשופט ובשיפוט אחיד של המשחק ולא יודעים האם כדאי או לא להיאבק על העמדה תחת הסל.

2. ההתעסקות של השחקנים בשריקותיו של השופט, מעולם לא עזרה להם. שחקן שמרגיש כי נשפט באופן לא צודק מפנה את האנרגיה שלו, לניסיון תיקון של הטעות. הוא לא מבין שאחרי שהשופט שרק, הוא לא ישנה את עמדתו, בין אם יבין שטעה ובין אם לאו. במקרים קיצוניים השחקן יכול לעורר אי נוחות או לפגוע בשיקול דעתו העתידי של השופט.

על פי רוב התעסקותו של השחקן בשריקתו של השופט מוציאה את השחקן מריכוז ופוגעת בביצועיו בהמשך המשחק. בזבוז אנרגיה זה, מעבר לכך שעשוי לגרור ענישה על ידי השופט, פוגע בהמשך בביצועיו של השחקן.

לכבד את השופטים, על אף כל הביקורת, זו חובה. על המאמנים השחקנים ההורים ואוהדים ללמוד את הדבר עוד מבראשית.

אהבתם? שתפו את הפוסט:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

פוסטים נוספים

pexels vlada karpovich 4050296

מה הקשר בין אינטרנט לספורט

היום ילדים נולדים לתוך מכשירים חכמים שנושאים בתוכם מקורות מידע אין סופיים, הם יודעים להשתמש בהם ולשלוף אותם מהר מאיתנו ועדיין הם לא מספיקים להם בכדי להצליח בחיים.
הם חייבים ללמוד את הדרך

קרא עוד »
pexels cottonbro 3951375 1

ההומור שבספורט

ד"ר גיל גולדצויג, איריס הרץ ומיכל יערון מסבירים כיצד ניתן להשתמש בהומור להפגת מתחים וחרדות במהלך אימון או תחרות

קרא עוד »